Nieuw in deze release

Een nieuwe manier om data bronnen te koppelen door klanten en partners.

Met deze release is het mogelijk om vanuit een rapportage databronnen te koppelen. Dit kan een partner doen, maar ook een klant. Dit kan je door de parameter “connectService=true” achter een rapportage url te plakken.
Voorbeeld: https://beta.rapportage.marketing/#/r/DE987599-7425-4B4F-8650-7CCE6F44A9B8?period=last-month&connectService=true

Weet je niet zoveel van “url query parameters”? No worries, bij een latere update gaan wij knoppen toevoegen om dit makkelijker naar een klant te sturen.Wij hebben geprobeerd om dit zo simpel mogelijk te maken.

Mensen loggen in met bijvoorbeeld een Google-account -> geven toestemming -> kiezen de juiste gegevens -> en zien vervolgens automatisch de gekoppelde databron in te rapportage terug. Binnen een databron wordt automatisch gekeken welke onderdelen beschikbaar zijn. Voorbeeld: binnen Google Analytics wordt automatisch gekeken of E-Commerce aanwezig is. Zo niet, dan worden automatisch alle e-commerce onderdelen niet getoond in de rapportage.
Op deze manier proberen wij altijd relevante widgets te tonen.

Volgorde van hoofdstukken aanpassen

Daarnaast is het mogelijk om de volgorde van hoofdstukken aan te passen. Heb je net voor het eerst deze maand AdWords ingezet, en wil je dit hoofdstuk bovenaan zetten, dan is dat mogelijk. In het GIFje wordt weergegeven hoe je de hoofdstuk volgorde van de rapportage kan wijzigen.

Het is niet de bedoeling om structurele aanpassingen aan de rapportage te doen. Merk jezelf dat je altijd voor elke klant bepaalde widget uitgeschakeld, of juist altijd Facebook bovenaan wilt hebben, dat betekent de default template niet goed genoeg is.
Laat het ons dan vooral weten!

Share This