B2B-branche: Adverteren en doelgroep activeren

Adverteren biedt de mogelijkheid om te schalen, nieuwe contacten te bereiken en leads te maken. Het is een belangrijk doel en helpt om een breder publiek te bereiken. Heb je het gevoel dat bestaande segmenten in Google en LinkedIn niet specifiek genoeg zijn en wil je gericht je B2B doelgroep activeren? Dan biedt Indenty de beste oplossing voor je!

In de Big Data wereld, staat Indenty bekend om de unieke website met de beschikbare data van alle bedrijven in Nederland. Zo hebben we gegevens beschikbaar over welk CMS-systeem de bedrijven gebruiken en welke Social Media kanalen gekoppeld zijn. We weten of er een webshop aanwezig is, welke medewerkers er in het LinkedIn netwerk zitten en of het bedrijf gebruik maakt van Google Shopping, Google Ads/AdWords of andere verkoopplatformen. 

Om te verschijnen in de zoekresultaten van Google voor SEO-inspanningen, moet je aanwezig zijn op Google. Hiervoor is het hebben van een Google Mijn Bedrijfsprofiel een must. Dit profiel verleend bezoekers informatie over bedrijven in Nederland, zoals naam, locatie, openingstijden, website, telefoonnummer en recensies. Het is een tool om online aanwezigheid op Google te beheren. Zo heb je de controle over de boodschap die je bedrijf uitdraagt. Door de bedrijfsinformatie te verifiëren en te bewerken, help je klanten om je bedrijf te vinden, maar ook vertel je het verhaal van het bedrijf aan de potentiële doelgroep. Daarnaast biedt het Google Mijn Bedrijf inzicht in wat klanten hebben gezocht, waar ze vandaan komen en hoeveel rechtstreeks vanuit het profiel hebben gebeld.

Specifiek targeten van jullie potentiële leden

Door gebruik te maken van wat hierboven staat, zijn we in staat om specifiek jullie (potentiële) leden te vinden. Dankzij onze database draaien we zoek query’s op SBI codes (4 of 5 cijfers die aangeeft wat de activiteit van een bedrijf is), verschillende branches en B2B-doelgroepen.

Google Ads biedt veel opties om gericht te adverteren. Echter, worden deze in veel gevallen niet optimaal benut. Veel advertentiebudget wordt verspild aan klikken die geen conversie opleveren. Bij de campagnes die Indenty uitvoert ligt de focus op het bereiken van de juiste personen en/of bedrijven op het juiste moment.

Door op de locatie van de gewenste doelgroep een online banner uit te serveren, zorgen we ervoor dat potentiële leden al in de eerste fase van de customer journey geactiveerd worden om de website te bezoeken. De volgende stap is het converteren; namelijk het lid worden van jullie branchevereniging.

Display-advertenties

Display-advertenties worden weergegeven in het Google Display Netwerk. Naast websites, worden display-advertenties ook in teksten, banners, e-mails en in de app weergegeven. Met een displaybanner kan de gevonden doelgroep geactiveerd worden om de website te bezoeken of om een eerste ‘interest & awareness’ trigger in de customer journey te zijn. 

Search Ads

Nadat de doelgroep zich bewust is van het feit dat ze een dienst of product nodig hebben, zullen ze op Google zoektermen invoeren. Zoekadvertenties worden geactiveerd door zoekwoorden. Het inzetten van tekstadvertenties in deze fase, zorgt opnieuw voor zichtbaarheid bij de gekozen doelgroep. Als de zoekopdracht van een gebruiker overeenkomt met een van de ingevoerde zoekwoorden, kan de advertentie boven of naast de organische zoekresultaten worden weergegeven.

Remarketing
Met remarketing worden advertenties weergegeven aan personen die eerde de website bezocht hebben. Hebben ze de website verlaten zonder een conversie uit te voeren? Met het gebruik van remarketing, bereiken we deze personen opnieuw door belangrijke advertenties te tonen op verschillende apparaten. Door remarketing zien de bezoekers van jullie community, wanneer ze zich navigeren naar een ander platform een advertentie van jullie. Op deze manier kan het potentiële lid (alsnog) de gewenste conversie voltooien en bijvoorbeeld lid worden.

Hebben jullie een bestaande database die in de afgelopen jaren vervuild is geraakt? Kijk dan op onze pagina *data validatie* voor meer informatie.

Hoe data jouw bedrijf verder kan helpen

Ben je benieuwd naar het dienstenpakket van Indenty?
Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?
Of heb je andere vragen?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Liever iemand spreken?
Dan kan je ons tijdens kantooruren bereiken via:
+31 53 850 71 00

Een algemene vraag?

Bekijk onze FAQ pagina om te zien of je vraag ertussen zit.

Bekijk onze FAQ

    Dit formulier is beschermd door Google reCAPTCHA, de Google Privacy Policy en de Terms of Service.