Zoekmachine Optimalisatie

Op basis van Google Lighthouse
Contact opnemen ›

Hoe kijkt Google eigenlijk tegen de website aan?

Tegenwoordig zoekt 97% van de internetgebruikers online via zoekmachines naar gewenste informatie of een oplossing voor een probleem. In veel gevallen begint de customer journey bij de grootste zoekmachine van allemaal: Google.
Om de vindbaarheid van de website te optimaliseren, proberen we websites zo aan te passen dat Google deze een hoge ranking geeft in de zoekresultaten.

Google Lighthouse geeft inzicht in hoe Google websites beoordeelt

Lighthouse is een open-source tool van Google voor het analyseren van verschillende verbeterpunten voor websites.
Google Lighthouse geeft scores aan de hand van audits. Lees er hier meer over of kijk hoe jouw klanten scoren onder het tabblad ‘Website techniek’ in onze Web Analyzer. De nadruk ligt op laadtijd (voornamelijk op mobiele apparaten) en veiligheid (zoals HTTPS verbindingen) van de website. Lighthouse controleert of de website goed geïndexeerd wordt, de afbeeldingen op een efficiënte manier worden ingeladen en of er technische kansen zijn. Google wil voor haar gebruikers de beste ervaring, en ons op deze manier aanmoedigen de website volgens deze richtlijnen te optimaliseren. De scores die worden toegekend hebben invloed op de kwaliteitsscore in Google Ads en de organische vindbaarheid in Google.

Het Lighthouse score systeem zit verwerkt in onze Web Analyzer!

Kijk onder het tabblad ‘Website Techniek’ om te zien hoe jouw klanten scoren

Zijn sommige scores lager dan 60 of is de laadtijd onvoldoende?
De Indenty SEO-dienstverlening is er volledig op aangepast, neem contact op met onze partnermanager om ook de websites van jouw eindklanten te optimaliseren voor Google.

Waarom een SEO pakket?

Effectief: Bereik de doelgroep die op zoek is naar uw product of dienst.
Duurzaam: Uw website wordt structureel beter vindbaar, ook op langer termijn.
Goedkoper: Kosteneffectieve manier om nieuwe klanten te werven.
Meetbaar: Door maandelijkse rapportages weet u precies wat onze inspanningen u opleveren.

Wij werken samen met

Ook online marketingdiensten aanbieden?

Maak dan nu een afspraak en wordt Indenty Partner. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op via het contactformulier of laat uw vragen telefonisch beantwoorden door één van onze partner managers.

Indenty RapportageIndenty Data