B2C Doelgroep adverteren & targeting

In de vorige blog bespraken we hoe Indenty heel gericht (Google) advertenties bij geselecteerde bedrijven kan tonen. Deze blog sluit hierop aan, maar bespreekt deze maand onze unieke targeting op de Nederlandse consument.

Specifieke doelgroep

Diverse eindklanten van onze partners leveren zeer specifieke producten die alleen voor een bepaalde doelgroep in Nederland relevant zijn.

Wat wij willen voorkomen bij het targeten van een specifieke doelgroep is het schieten met hagel en hopen dat er ‘toevallig’ een potentiële klant bereikt wordt. Wanneer dit gebeurt zullen er namelijk ook advertentiekosten gemaakt worden om mensen te bereiken die niet geïnteresseerd zijn. Het is veel efficiënter om een budget gericht uit te geven aan een doelgroep met een hoge aankoopintentie.

Rijkste Inwoners van Nederland

Wist je dat de 2% rijkste inwoners van Nederland leven op +- 25% van het totale woonbare grondgebied? Voor leveranciers van producten of diensten uit het duurdere segment kunnen bijvoorbeeld enkel de rijkste inwoners van Nederland interessant zijn.

Andersom geldt dit ook voor aanbieders van producten of diensten aan de onderkant voor de markt, deze willen wellicht juist de hoge inkomens uitsluiten tijdens het adverteren.

Nederland in twintigduizend vakjes

Inmiddels draaien wij 70 Google Ads campagne met deze B2C targeting of met een B2B bedrijvenselectie erin. De consumenten targeting is tot stand gekomen door Nederland op te delen in 20.000 vakjes met elk verschillende variabelen zoals: WOZ waarde, huishoudsamenstelling, grondoppervlakte, inkomen en huur of koop woning. Hierdoor zijn er diverse targeting mogelijkheden beschikbaar:

  • Dure en goedkope woningen
  • Hoog en laag inkomen
  • Weinig en veel grondoppervlakte
  • Huur en Koopwoningen
  • Veel en weinig gezinnen
  • Bedrijven met een webshop (b2b)
  • Bedrijven uit een specifieke branche (b2b)

Meer informatie

Geïnteresseerd in een Google Ads Plus campagne met unieke en specifieke targeting of wilt u weten wat Indenty nog meer voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op via 053 – 850 7100 of mail naar: info@indenty.nl

Indenty RapportageIndenty Data