Via Google Insights for Search kunt u een uitgebreid beeld krijgen van het zoekgedrag van Nederlanders naar poltieke partijen. Vlak voordat Nederland echt haar stem gaat uitbrengen, is een flinke opleving te zien in het zoekgedrag naar de diverse politieke partijen. Kijk zelf maar eens welke partijen in uw regio het meest worden opgezocht!

 

Trends binnen zoekmachines

In december vorig jaar lieten wij al eens eerder de mogelijkheden van Google Insights for Search zien. De zoektrends uit dit programma kunt u handig gebruiken om te onderzoeken welke zoektermen op een bepaald tijdstip het populairst zijn.

 

Zoekopdrachten naar politieke partijen

In hoeverre kan Google voorspellen welke partij de meeste stemmen gaat krijgen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen? Dat is een goede vraag. Via Google Insights for Search kunt u het hele verloop van zoekopdrachten naar politieke partijen in de afgelopen jaren bekijken. Google heeft speciaal voor de verkiezingen van 3 maart hierover een pagina opgesteld met de zoektrends en laatste tweets met betrekking tot de politieke partijen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

Vandaag kunnen we erachter komen of de populairste politieke partij in de zoekmachine ook daadwerkelijk een overwinning in het echt zal behalen. En voor in het vervolg is het natuurlijk heel interessant om ook voor uw eigen business eens wat zoektermen in Google Insights for Search in te voeren. Zo krijgt u een aardig beeld van de populariteit van zoektermen die voor uw bedrijf van belang zijn.